maandag 26 september 2016

Zondag 25 september, laatste nacht scheef slapen

Vanmorgen werden we wederom met het zonnetje wakker. Wat toch een geluk, van de 15 dagen dat we op stap zijn, één verregende dag. Wie weet komen we nog een keer terug in Sinque Terra en kunnen we de 5 dorpjes dan in het een zonnetje bekijken. Het klimmen en klauteren in de blubber had ook wel wat. Mijn nieuwe Lowa’s zien er nu tenminste niet meer spik en span uit. We vertrekken vandaag uit Rome en gaan een flinke reisdag maken richting Milaan eigenlijk Holland maar dat klinkt zo definitief. We gaan korte etappes rijden met tussendoor een relaxte dag zodat we vrijdag fris en fruitig Meppel binnen rijden.
Ik ga voor de laatste keer deftig douchen op deze camping. Het sanitair heeft meer weg van een Welness-oord, aparte ruimte met kaptafel, föhn, vergrootglas spiegel (handig bij epileren en pukkeltjes) bah hahaha
Een gezellig kabbelend fonteintje met op de achtergrond klassieke muziek. Soms vergeet je dat je alleen bent en wil je bijna heel hard mee gaan galmen. Niet onbelangrijk, er zijn bij de douches geen wachtrijen en alles is heerlijk schoon.
We gaan inpakken en wegwezen. De Rotterdamse buurman zie ik al een tijdje voor onze bus heen en weer wandelen. Afgelopen week had ik ff gekletst bij zijn mooie camper. Hij was toch wel heel nieuwsgierig naar de bus en wilde ons nog even gedag zeggen.
Hij kon het als Rotterdammer niet zo snappen dat wij mensen uit het Noorden werkten in het Westen en de kinderen waren uitgevlogen naar de andere kant van het land. Dat wilde hij ook nog even weten of we nou uit Meppel kwamen of dat wij er woonden. De mensen uit het Westen gingen wel naar het Noorden maar andersom hahaha
We hebben een super mooie reisdag, strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, we rijden door het mooie glooiende Toscaan langs Florence richting Milaan. De heuvels staan vol met druivenranken en olijfbomen. Zo mooi.
We tikken in de camper app een camper overnachting op de route in en we komen uit op een parkeerplaats bij de Abdij tegenover een voetbalveldje aan de rand van het dorp.
Er staat een Italiaanse bus waar de passagiers aan het wandelen zijn rond de Abdij. Wanneer er een aantal terug wandelen, komt er een klein Italiaantje met een behoorlijk bol buikje aangewaggeld.
Hij loopt recht op mij af en pakt mijn hand vast, Bello, Bello, complimenten en loopt verder naar de bus. Ik roep naar Johan dat hij bezoek krijgt en het mannetje heistert zich zelf de trap op.
Hij blijft Bello en de complimenten roepen, wat een schatje. Er komen twee dametjes achteraan en ook zij moeten het fijne ervan weten. Vooral ook waar we geweest zijn. Deze groep gaat naar Milaan maar ze komt woont in Venetië. De bus vertrekt, talloze grijze koppies zitten achterste voren om naar ons te zwaaien. Wij gaan eten koken en eten en willen nog even een rondje fietsen.
Genieten de meeste vakantiegangers van gele zonnebloemvelden, wij moeten het met pikzwarte uitgebloeide velden doen, ook een foto waard.
Er wordt naast ons een touringcar geparkeerd, ik denk dat hij zijn passagiers ergens heeft uit gedropt. Inderdaad ik zie een nieuwe lading grijze golf richting de parkeerplaats wandelen. Terwijl Johan de fietsen aan het klaarmaken is staan er 2 oude dametjes bij het trappetje van onze bus. Ik zeg ze vriendelijk gedag.
Where are the Bambino’s,  how many bambino’s wij hebben roepen de dametjes naar binnen hahaha
Die hebben we nog niet eerder gehoord, na de horses nu de bambino’s.
De Bambino’s zijn heel groot en hebben we thuis gelaten. Ahhhh bello bello, complimente!!!!

Wij fietsen nog even een rondje en bekijken onderweg de abdij, de zwarte zonnebloemen en een prachtige granaatappel boom tegen. Wanneer we terug komen op de parkeerplaats zijn we nog steeds de enige camper, de nonnetjes liggen al op één oor, een paar jongens hebben de sleutel van een elektriciteit kastje, wat gaan die doen? Aha ze zetten de lantaarn palen op het sportveld aan waar de rest staat te wachten voor een potje voetbal. Ze houden het lang vol, rond 23.45 uur komt 1 boy met de sleutel om de lampen via het kastje te doven. Morgen reizen we verder via Zwitserland. Dinsdag en woensdag willen wij nog ergens genieten van de laatste vakantiedagen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten