zondag 18 september 2016

Donderdag 15 september 2016, reisdag naar Deiva Marina

Donderdag 15 september
Het is alweer zaterdag een week nadat wij via Zoetermeer en Leidschendam vertrokken richting Rome. Maar eerst terug naar woensdag op donderdagnacht. Midden in de nacht worden wij wakker van regen en onweer. Op zich niet zo erg als je lekker warm in bedje ligt, het wordt wat minder als je alles buiten hebt laten staan. Johan is het bed uit gesprint en heeft alles naar binnen gegooid. 
De luifel laten we maar staan, we hopen niet dat hij voor het luchtruim kiest, wel een beetje jammer dat hij nu kletsnat moet worden in gerold.
We duiken het bed weer in en geloven het wel, we pitten lekker verder.
Wanneer ik ’s morgens wakker wordt hoor ik al diverse mensen vertrekken. De grijze golf houdt duidelijk niet van een minder dagje. Onze overbuurman, had ik nog niet eens verteld, zijn vrouw ligt te breien of te haken, hij luistert de hele dag naar geheime zender muziek, nou ja hij niet alleen, iedereen op het veldje luistert mee,  waggelt de hele dag rond zijn campertje en moet zijn best doen om niet als een bosbesje weg te rollen. Zijn buik is mega. Deze buurman was verstandig, hij had zijn hele hebben en houwen al ingepakt en opgeruimd. Dat was ook minstens een dag werk. Wel beresterk de buurman, in zijn uppie tilt hij de fiets met elektrische ondersteuning en scootmobiel voor mevr achterop. De scootmobiel was met name zeer handig voor mijnheer om water te halen en ‘smorgens de porta pottie te legen bij het daarvoor aangewezen punt.
De camping ziet er grauw en nat uit. In de regen gaan wij de luifel inrollen, vuilnis wegbrengen en de tank legen. Ondertussen pik ik heel eerlijk nog een paar vijgen van de campingboom.
We rijden het drukke Zwitserland uit richting Italié. Bij de grens weer het dilemma wie en wat we nou zijn en waar we nu bij horen. De lange rij campers voor ons gaan in de rij van personenauto’s staan, wij kiezen voor de caravan en bus rij. Wat dacht je wat de douane meneer zwaait dat we in één keer door mogen rijden. De andere rij heeft uitgebreide paspoortcontrole. Zijn we blij mee, we tuffen verder, de wegen zijn breed, rustig en de omgeving wordt steeds bergachtiger en erg mooi. De reis gaat voorspoedig. We rijden door de bergen die bekleed zijn met olijfbomen en wijngaarden. Mega grote oleander’s en her en der gekleurde dorpjes tegen de bergen geplakt.
Rond 16.00 uur komen we aan in Deiva Marina, tip van Adi. Allervriendelijkst en ik ik heb in een kwartier tijd nog nooit zo vaak mijn naam horen noemen. Grappig is dat. Ze hebben een super service, Adi had het ons al verteld, de  hele dag door gaat er een shuttle bus naar het station in het dorpje om vandaar naar Cinque Terre te gaan. Gratis en voor niks! Een duidelijke uitleg bij de receptie hoe je het beste kunt reizen. Je reist 3 sationnetjes verder en je koopt daar een dagkaart waar je mee kunt treinen, bussen en de paden mag bewandelen in het National Park.
Ze lachen wel om de enorme bus en vragen zich af waar die moet staan. We kunnen kiezen uit twee plekjes, 1 voor bij de receptie naast twee andere of iets verderop. Maakt ons niet uit, het is hier overal prima. We draaien de zeiknatte luifel uit en gaan lekker koffie drinken in de zon.
We eten vroeg zodat we nog even de fiets kunnen testen. Ik op de brommert dan johan op een vouwfiets, voor wat hoort wat. Middels een vernuftig systeem op vloermat met een touw aan katrolletje trekt Johan de fietsen uit het midden van de camper en vouwt het als een echte vouwfiets uit.
Daar gaan we, inderdaad daar gaan we, tot aan beneden bij het strand hoeven we niet te trappen we rollen er heen. Ik krijg schreeuwend rem instructies en schakel instructies misschien had ik mijn skeelerhelm mee moeten nemen.
In het dorpje wandelen we over het strand met een behoorlijk woeste zee. Ik loop langs de vloedlijn door het water, beetje naar links, beetje naar rechts en ineens is daar die grote golf, niet naar links en niet naar rechts maar zorgen dat ik blijf staan.
Tot de knieën toe de broek nat haha
Onderweg droogt het wel weer. Een schattig dorpje, sjieke strandstoeltjes met parasolletjes maar daartussen vergane glorie. Leegstaande bouwvallen, jammer.
We fietsen terug, bijna een klim. We zitten lekker lang buiten. Echt vakantie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten