woensdag 21 september 2016

Zondag 18 september, koffiemelk door de camper

We vertrekken uit een zonnig Cinque Terra richting Rome. Het plan is om daar tegen 17.00 uur aan te komen. Via kronkelwegen en onduidelijke aanwijzingen van Tom Tom en onduidelijke weg bewijzering dit gebied. We hadden af gemoeten, keer om, ja ja denk niet dat dat gemakkelijk gaat Tom Tom. Gelukkig een pleintje waar we een rondje kunnen maken. Het is zondag en heel rustig op de weg dat scheelt een hoop. Het uitzicht in het dal is geweldig, we nemen de route langs de kust. Onderweg zien we grijze heuvels van de olijfbomen, de zee en de kleurige Italiaanse huisjes tegen de bergen geplakt. Geen tolweg, voordeel het is gratis, nadeel een sportbh met extra versteviging is een must. Dodelijk vermoeiend voor de chauffeur dit gehobbel.
Wanneer we een beetje een recht stuk hebben waag ik de sprong om net als altijd een kopje koffie te zetten onder het rijden. De senseo maak ik startklaar en doe de kopjes eronder, met 1 hand houd ik de kopjes vast. Een beetje dromerig kijk ik naar de heuvels bekleed met olijfbomen. Ineens zie ik het koffiemelkflesje glijden, ik grijp hem, maar niet goed genoeg. Hij glijdt op de grond en breekt in twee stukken en de koffiemelk die zit nu overal.
Wat doe je toch komt van voren een stem, niks, flesje gleed. Gelukkig heb ik meteen een geel sopdoekje te pakken en dep ik alles voordat het onder de kastjes loopt, nog meer geluk dat de fles precies door midden is en niet overal scherven ook al is het een mega melk zooi. Onverstoorbaar dweil ik de boel op, pak de koffie en loop naar de chauffeur. Wat deed je nou, ik hoorde het niet...... Gelukkig maar, tis al opgeruimd haha
We naderen een tolweg en moeten 80 cent betalen, niet veel, vast voor 80 meter. De weg is iets langer maar helaas ook geen 80 km. We hobbelen verder en tegen 16.00 uur hobbelen we de ringweg rond Rome binnen en volgen de aanwijzingen van de navigatie naar de camping. Midden tussen de drukte sta je dan ineens voor een poort met een prachtige olijfboom, geurende rozemarijn en een keurig nette camping.
De dame achter de balie vraagt zich af of we wel genoeg hebben aan 1 plekje, we krijgen een plattegrond en moeten maar even kijken of we ergens twee plaatsen naast elkaar zien wat kan.
1 gebied is afgezet voor een groep. Rollend hotel hoor ik iemand zeggen.
We wandelen de prachtige camping over maar helaas alle plaatsjes hebben net een boompje in het midden staat of een krappe bocht of een lage boom.
Totdat wij aan het eind 158 en 157 zien, dat lijkt ons wel wat.
We wandelen terug. No.......die hoort ook bij het rollend Hotel.
We kijken opnieuw en zien twee plaatsen en denken dat het kan, achteruit, langs de putdeksels want daar wil je niet door zakken en dan zover mogelijk naar achteren....
We gaan het proberen, vooruit, achteruit, naar links, naar rechts, beetje zus en beetje zo. Het lukt niet.
We zijn er klaar mee, takje hier op de grond een takje daar aan de spiegel, lampje scheef....
We pakken het apje van Cor erbij en zoeken hun tip op. 33 km verderop dat gaan we doen. We rijden terug de poort uit en Johan loopt naar binnen om de inschrijving te annuleren. Ze wilde het paspoort ook houden, daar hadden wij geen trek in dus ook die meteen terug.
Wat denk je wat.....lukt het niet....probeer dan 157 en 158 maar...what de F***k, wat doen we...
Ondertussen ook al ruim een uur verder, we gaan het proberen, de camping is wel top. 5 min station, 15 min hartje Rome, mooi zwembad, met treintje naar voren, grote supermarkt 7/24...
OK we gaan terug naar het plekje.
Niet eenvoudig het kleineboompje heeft een dooie tak waar ineens mensen enorm aan gehecht zijn. Waarschijnlijk was hij bij het eerste de beste kampvuur er meteen af geropt.
Na veel vijven en zessen staan we, maar Johan wil liever met de snuit naar voren.
Last change...
Hij staat...heel scheef...zo scheef hahaha dat het water van de douche niet zomaar weg loopt.... je elk kastje en laatje niet uit je handen moet laten glijden.....deze slaap positie heerlijk had gevonden afgelopen winter toen ik longontsteking had.......we staan!
Johan gaat weer naar voren, trouwens op de vouwfiets, om de inschrijving definitief te maken en ik ga lekker koken.
Hij maakt een foto van de plek die we nu hebben, we staan en leven toch op 1 plek dus lijkt het ons niet meer dan billijk dat we ook voor 1 plaats betalen. Daar denkt de meest onsympathieke niet gastvrije beheerder anders over. Het meisje achter de balie vind het waanzin en in haar naïviteit gaat ze de discussie met haar baas aan, stoer maar niet handig, in het Italiaans wordt ze stijf gevloekt en laat het duidelijk zijn, deze camper betaald voor 2 ook al staat hij op 1 plek het is tenslotte geen Piaggo hahaha
Boeien, De camping is dan nog de helft van wat we in Zwitserland betaalden.
Wij gaan lekker eten, scheef slapen en morgen naar Rome!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten