maandag 26 september 2016

Zaterdag 24 09 2016 Andrea Bocelli, Laura Paucini?

Rond twee uur zitten we weer in de trein, de laatste keer dat wij naar de stad gaan. In het weekend is het duidelijk drukker in de stad dan door de week. We hebben nog een paar dingen die we nog wel erg graag willen zien en doen, eigenlijk raken wij niet uit gekeken.
We gaan als eerste naar Santa Maria della Concezione, grielen in de crypte van de Santa Maria. Nu zijn we een aantal jaren in de catacombe van Parijs geweest, hier wandel je in een ondergrondse langs duizenden botten soort bij soort opgestapeld, het is er donker, ruikt muf en het is luguber.
Bij de uitgang een strenge tassen controle, elke dag is er een idioot die een schedel probeert te pikken.
De Santa Maria della Concezione verbergt een luguber tafereel staat in het boekje. In de grafkelder zijn de botten van vierduizend monniken gebruikt om vij kapellen te versieren. Sommige botten vormen christelijke symbolen en er hangen ook volledige skeletten, gehuld in pijen. In de laatste kapel lees je hun boodschap aan de bezoeker: Wat u bent, zijn wij geweest, wat wij zijn, zult u worden.
Natuurlijk is het een luguber idee, maar door de manier waar op het is gemaakt en is samengesteld heel erg bijzonder en geen grafkelder maar kunst.
We gaan op zoek naar een straatje bij het Pantheon waar ik de eerste dag leuke souvenirs zag, ben niet leuker tegen gekomen, dus weer terug naar af. Goed geslaagd!
Bij het Pantheon is het veel drukker dan de eerste dag van ons verblijf. Geen wonder er staat midden op het plein een prachtige Italiaan te galmen als Andrea Bocelli. Naast mij staat een Italiaanse dame zachtjes mee te neuriƫn wat zachtjes over gaat tot zingen totdat ze in eens haar longen vol zuigt met lucht en zo mooi haar partij over het plein galmt. Een daverend applaus volgt. De dame verdwijnt in het publiek. De zanger gaat verder met zijn repertoire. Dit zijn toch de pareltjes van de dag, zoiets kan echt ontroeren.
We hebben nog een wandeling langs de Tiber op het lijstje staan en een wandeling over de Engelenbrug bij het Vaticaan. Waren we helemaal vergeten toen we bij het Vaticaan waren. Nu we toch zo dicht bij zijn wil ik nog graag even terug naar het St Pieter plein, vooral nog even het totaal plaatje en de zuilen galerij bekijken.
Het Vaticaan blijft zo bijzonder een land in een land met hun eigen politie, eigen kostuums en wat een mooi boys (-;
Zo wie zo, wat een politie in allerlei soorten en maten en rangen en standen, zoveel militairen, legervoertuigen in de stad. Wat me daarbij vooral op valt het geeft nergens onrust, ze wijzen veel de weg, staan gezellig te kletsen, het hoort bij het straatbeeld.
Rond half 8 hebben we de 10.000 stappen allang weer gehad en we nemen afscheid van Italiƫ.
We stappen in de trein en vlak voordat de deuren sluiten springt de Spaanse familie erin waar we al eerder mee in de trein hebben gezeten. De vader en dochter herkennen ons meteen en zwaaien. Waar wij vandaan komen. We kletsen over de temperatuur, cultuur en het eten. We zijn er bijna, helaas de deuren gaan niet open, tja dan kan je ook niet uitstappen.
Er zit niks anders op, we reizen een stationnetje verder om daar met zijn zessen een trein terug te nemen.

Nog 1 nachtje scheef slapen…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten