dinsdag 13 september 2016

Maandag 12 september, reisdag naar Lugano

 We hebben heerlijk geslapen. Genieten van een ontbijtje in het zonnetje. Rond half elf vertrekken wij richting Lugano. 25 jaar geleden stonden wij daar met ons zuur verdiende eerste tentje.
Binnen een paar uur krijg ik tig sms’jes welkom in Frankrijk, welkom in Duitsland, welkom in Zwitserland, welkom in Italié en weer welkom in Zwitserland. Dat heb je met al dat landje pik gedoe. Alles loopt in elkaar over.
Onze reis gaat voorspoedig, zagen we in Duitsland veel asperges en wijnboeren nu komen er de zonnebloemvelden, sneeuwtopjes, watervallen bij.
Een ouderwetse grensovergang in Zwitserland waar wij een tol overeen komst moeten kopen. Een afslag te vroeg brengt ons tussen alle grote jongens, de weg wordt gewezen en via portofoon worden de collega’s op de hoogte gebracht. Zeer vriendelijk en perfect geregeld, een rondje van de zaak we glijden er mooi tussen door en zijn weer op de route. De kaart gekocht en we zijn in Zwitserland op eg naar de Gotthard. Jaren geleden heb ik daar 5 uur wachtend in de file door gebracht en me rot gegeten in cyclizine dat ik zo beroerd als een kat en zo stoned als een garnaal in het Hotel aan kwam. Aan de overkant staat een mega file maar voor ons is het een eitje, geen minuut wachttijd.
Rond vijf uur komen we aan in Lugano en rijden naar de camping.
Het is er prachtig, mooie plek en heerlijk rustig.

Biertje voor de chauffeur en we gaan genieten van het mooie plekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten