maandag 26 september 2016

Vrijdag 23 09 2016 Park Borghese

Vandaag een speciale dag, 28 jaar getrouwd.
We hebben eerst maar eens uitgeslapen. Na de bijzondere ontmoeting met Wiert en Nelleke waren we vrijdag al met al 12 uur in touw geweest.
Had nog veel later kunnen worden want in het donker treinen is hier wel een dingetje.
De ramen zijn nagenoeg donker door graffiti, vuil of blindering. In de trein hangen geen schermen waar we zijn, wel welke stationnetjes die we tegen gaan komen, goed tellen dus.
En net zoals de bus, je moet op een knopje drukken of er moeten mensen op het station staan anders stopt de trein niet.
Nu stonden er geen mensen op het station en er had niemand gedrukt en we waren de tel kwijt. Wij praten dus net zo snel en paniekerig als de Italianen, want een dromerig meisje waarvan ik dacht dat ze de helft niet mee kreeg wat er om haar heen gebeurde vroeg meteen; can i help you, ze heeft ons weer op het juiste spoor geholpen zodat we verder konden tellen.
We slapen uit en doen lekker rustig aan. Tegen het eind van de middag gaan we naar de stad. We willen nog graag de Spaanse trappen bekijken en de Trevi fontein bij night, die hadden we alleen gezien toen alle muntjes er aan het uitscheppen waren.
We beginnen met een wandeling via Piazza del Popolo, het trapje omhoog naar het eerste park waar we van de schitterende zonsondergang genieten, we wandelen meer dan een uur door Villa Borghese, dit is een verzamelnaam van het park wat minstens zo groot is als Hyde park of Central park. Er worden fietskarren, fietsen, skelters met en zonder aandrijving verhuurd. We komen veel joggers tegen en gezinnen die van het avondzonnetje genieten. Ineens komt er met veel kabaal een fiatje 500 met een sliert blikken erachter aan getuft.  Wij blijven massaal staan om de bruid te bewonderen, we moeten het doen met de bruidegom, de bruid heeft de telefoon aan het oor en is nog lang niet klaar met bellen, ook al komen de 3 busjes met gasten er al aan om het feest voort te zetten in het parkrestaurant.
We horen heel veel getjilp en zien van alle kanten knalgroene reuze parkieten van boom naar boom vliegen. Het lijkt het Amsterdamse bos wel.
Wij wandelen door naar de Spaanse trappen waar je over de koppen kunt lopen. Het schemert een beetje, her en der zie je de eerste lichtjes in de stad de kop op steken.
We wandelen verder naar de Trevi fontein, zo mooi, het is er heeel erg druk, maar geen gedoe, iedereen loopt gemoedelijk door en iedereen krijgt een kans om een mooie foto te maken, een muntje te gooien. Ennnnn over de linkerschouder met rechterhand, we gooien raak, dus Rome ik weet het zeker wij komen nog eens terug.
We gaan terug naar de camping om daar in het restaurant te gaan eten.
Rond tien uur gaan we aan tafel, we beginnen ons een beetje aan te passen.
Lange tafels met grote families zijn aan het dineren. Dat hebben we al eerder gezien in de weekenden komen hele families over en zitten uren aan tafel. Het is een tafereel op zich, de haantjes van de familie, de penningmeester van de familie, de rokers van de familie en niet te vergeten de bambino’s. Ineens zie ik dat er een stapel pizza dozen naar de tafel gaat. Aha niet alleen de Hollanders zijn zuinig. Alle pizza stukken worden verzameld…
Het hoofdgerecht van mij is risotto met zeevruchten, het spannendste gerecht ooit, een lading schelpen vis ik eruit, een inktvispoot kijkt me eng aan en ik zit ook nog op een één of ander krabpootje te kauwen. Johan krijgt een lekker biefstukje op een groot kaal bord. Weer wat geleerd, salad of potatoes moet je ff melden. De signora brengt alsnog een mixed salade.
De espresso is voor mij wel heel erg pittig……..ik slaap voorlopig niet.

Wij vertrekken rond 23.30 uur het restaurant wanneer de laatste gasten net aan tafel zijn gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten