dinsdag 13 september 2016

Zondag 11 september, bellenblazen in de file

Na een heerlijk ontbijt verlaten wij de fam en rijden richting het zuiden.
Op de snelweg is het lekker rustig. Alhoewel we zijn Leidschendam net uit wanneer 6  bussen ADO supporters onder politiebegeleiding de snelweg opkomen. Bij de parkeerplaatsen en uitritten staan de motor muizen klaar om verder mee te rijden en om “matten” te voorkomen.
Ah onze bussss lijkt van voren een gewone bus, de politie snapt er niks van dat wij achterblijven, achterste voren zit hij op de motor om ons er bij te trekken.
Duuhhhh man i dont like footballllllll i like music……..
Dan komt de spelersbus er met een rot gang aan, de rest van de weg gebruikers moet aan de kant en op afstand blijven….mag ik zeggen wat ik hier van vind…….laat maar….verspilde energie….kost wat voetbal. Als muziekvereniging de Bergklanken naar concours gaat zijn ze dat allemaal niet nodig. We tuffen voorspoedig verder, relaxed,  onderweg koffie, broodje, tanken en meteen een plas stop.
Na een plasstop rijden we de snelweg weer op en komen in een file terecht.
Ruim een uur staan we stil, even stapvoets en weer stil. We zetten een kopje koffie, zingen mee met de muziek en kijken wat er om ons heen gebeurt. Het is bijna straat theater, uit de ene auto komt zeepbellen door fanatieke zeepbel blazers op de achterbank, her en der pakken rokers hun kans, bermplassen, haastige bestuurders over de vluchtstrook wat niet in goede aarde valt zodat auto’s gaan blokken. Dat wordt niet gewaardeerd, een scheldpartij als gevolg. Een reiziger die te voet met trolley en rugtas verder gaat. Hij loopt relaxed de hele file voorbij.

Wanneer de hulptroepen midden door wil rijden is het een heel gepuzzel om het ongeval te bereiken. Rond half acht parkeren wij bij één of andere biertent. Een officiële camperplek voor 10 euro, 5 euro retour via een biertje.  Duits is niet mijn taal, ik gaf 5 euro en het was ok, ze zou el denken voordat ze het snapt haha We koken ons potje en gaan eten. Onze eerste nacht Duitsland in the midle of nowhere. De parking van het restaurant loopt langzaam leeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten